NICHBA story welding.002

Stifter, Nichlas Bjørn Andersen

 

 

3 år er gået….

Det der startede som en hobby for den dengang 23-årige smedelærling, Nichlas Bjørn Andersen, er i dag en designvirksomhed, som dagligt sælger boliginteriør til hele verden.

Da Nichlas tilbage i 2010 startede i lære som smed, kunne han mærke en særlig begejstring for at forme en simpel metalplade til et unikt og funktionelt møbel – et møbel, som han siden kunne bruge til indretning i sin lejlighed i stedet for at  købe noget, “som alle andre havde”’.

Som tiden gik og den unge smedelærling nærmede sig afslutningen på sin uddannelse, stod det klart, at drømmen var at skabe noget større – noget som var baseret på alle de tilkendegivelser, som han igennem tiden havde fået fra venner og familie på sine sjove indretningsløsninger i hjemmet.

Indretningsløsningerne skulle være mulige for andre at købe, og her blev NICHBA-DESIGN grundlagt.


Men hvor starter man?

Nyuddannet smed med en masse drømme, men ingen idé om, hvor man skal starte?!
En instagram- og facebookkonto blev oprettet, og hurtigt vandt den unge smed begejstrede følgere, som interesserede sig for ’’den nye dreng i klassen’’. Efterfølgende gik webshoppen i luften med de første produkter – de håndlavede lysestager BUILD MY LIGHT.
Nichlas sad selv de første to år og svejsede hver og én lysestage for at sikre sig, at de levede op til hans høje krav om kvalitet.

I takt med udviklingen og Nichlas’ færden i interiørbranchen, kom flere produkter til og i maj måned 2015, kom smedens hidtil største mail i indbakken.


Mailen der ændrede alt for den lille virksomhed…

I mailen stod der, at NICHBA-DESIGN var en ud af 25 danske designvirksomheder, der var udvalgt til at deltage i et unikt projekt, som fokuserede på at udvikle Skandinaviens nye up-coming designvirksomheder. Dette resulterede i, at Nichlas skulle vise sine produkter frem på den professionelle scene ved Formland Design Fair i Herning. Alt sammen organiseret af Nordic Design Community og Formland.

 

 

NICHBA deltager på Formland Design Fair August 2015

 

 

 

Nu ændrede alt sig…

Efter en stor oplevelse på Formland August 2015 ændrede tingende sig radikalt for det, som egentligt blot var en hobby for Nichlas. Store danske og internationale forhandlere var meget interesseret i produkterne, og der blev indgået nye aftaler med forhandlere fra Danmark, Sverige og Norge. Tingende ændrede sig løbende og virksomheden og Nichlas udviklede sig i takt, hvilket resulterede i endnu flere produkter og nye forhandlere i ind- og udland.

Men så kom modstanden….

Livet som ung iværksætter med en virksomhed og ikke mindst et brand, som skal opbygges, kræver blod, sved og tårer. At skulle omgås store brands, der har eksisteret i årtier med en fast følgeskare og en god økonomi, gjorde det svært at bryde isen – ikke at det nogensinde har været en undskyldning for at give op.
For heldigvis findes der mennesker, som synes alt nyt er spændende, og som synes, at det fortjener at blive vist til omverdenen. Disse mennesker har stor del i at små brands kan opbygges og eksistere. Ligeledes de forhandlere som tør satse på at tage nye ukendte brands ind fortjener et stort skuldreklap.

Men, i dag er alting…. Endnu sværere

I takt med at virksomheden udvikler sig, udvikler udfordringerne også. Hver dag skal en ny beslutning tages, som kan have afgørende betydning for fremtiden. Det er hårdt, fejl kan være dyre og skræmmende, men samtidig er det en rejse, som man aldrig vil være for uden.

 

 

NICHBA’s nye lager i Nørresundby

 

The breaking point….

En sommerdag i Juli 2016 sidder Nichlas med en gammel kammerat Christoffer Sakstrup og snakker om, hvor sjovt det kunne være at slå pjalterne sammen. Christoffer elsker at sælge og Nichlas elsker at designe. Synergien synes at være soleklar fra start. Det ender også med, at de to drenge gør partnerskab og Christoffer køber sig ind i NICHBA-DESIGN.

Nu var fokus vendt 180 grader og NICHBA’s egen webshop blev sat lidt i dvale i jagten på at få opbygget et endnu større forhandlernetværk uden for Danmark.

Siden det ”nye” NICHBA blev skabt i Juli 2016 har virksomheden for alvor ændret sig fra at være et lille startup til at være en designvirksomhed i vækst.
I dag tæller virksomheden mere end 50 forhandlere i 6 forskellige lande. Der er sendt produkter til alt fra Australien, New Zealand, USA, Kina, Syd Korea, Afrika, Singapore, Israel og til smukke Grønland.

 

NICHBA

NICHBA Formland 2016

 

Fremtiden byder på….

Endnu flere produkter og unikke projekter, som er med til at udvikle virksomheden i retning af det vi drømmer om.
Vi elsker at samarbejde på kryds og tværs med andre inspirerende virksomheder, og målet er sammen at kunne skabe en synergi og et udtryk, som vil gemme sig i folks erindringer.

 

 

 

 

Nu skal denne milepæl fejres med alle jer som har fulgt med på sidelinjen, købt produkter og støttet os på vejen mod målet og ikke mindst anbefalet os.
Køb dit første, næste eller måske største NICHBA-produkt til dato med en jubilæumsrabat på 20%.

Tak for støtten.

 

De bedste hilsner,
TEAM NICHBA-DESIGN

NICHBA OSLO

NICHBA DESIGN på Oslo Design Fair

Vi går lige nu og foretager de sidste forberedelser frem mod Oslo Design Fair.
Fra den 30. august til den 2. september er vi på stand C01-03 for at vise nordmændene, hvad vi har at tilbyde.
Det bliver en messe fyldt med spændende udstillere og forhåbentligt kommer vi hjem igen med en række nye samarbejdspartnere og en masse inspiration.

Hvad er NICHBA LIMITED COLLECTION?

 

Hvert år bliver mange unikke designs henlagt af én simpel grund: Det er for dyrt at producere.

Det vil NICHBA LIMITED COLLECTION gøre op med. Ved at bruge webshoppen som et udstillingsvindue for virksomhedens designdrømme kan vi realisere op mod 90% af de designs, som aldrig ville være blevet til noget. Det giver os muligheden for at producere nogle enestående produkter, som ellers aldrig ville have set dagens lys på grund af alle de omkostninger, der typsik er forbundet med at få produceret en ide til, at den ligger på hylden hos din nærmeste NICHBA-forhandler.

Det betyder dog ikke ændringer for hovedkollektionen. Vores MAIN COLLETION vil stadig bestå og blive fornyet med fantastiske produkter hvert år, som vores fantastiske forhandlere fortsat vil sælge.

Vi glæder os til at vise endnu flere unikke designs frem for jer i fremtiden.

De bedste hilsner,

TEAM NICHBA

nichba limited collection

STAND01, A STYLISH WARDROBE

By product designer, Nichlas B. Andersen. 

STAND_ALONE_2016-Nov-04_02-25-58PM-000_CustomizedView8007211279-e1478271224912-500x500

SIMPLE, FUNCTIONAL & CHALLENGING

I processen med at designe STAND01 har mit primære fokus været, at skabe et garderobemøbel, som udtrykker NICHBA-DESIGN’s generelle formsprog. Skarpe linjer, enkelthed og ikke mindst et let og svævende udtryk. Derudover har det været tiltalende og spændende at udfordre de traditionelle garderobe løsninger ved at gøre det frit bevægeligt samt smukt og æstetisk at se på.

In the process of designing the STAND01 my primary focus has been creating a wardrobe expressing NICHBA-DESIGN’s overall design DNA. Sharp lines, simplicity and of course a light and floating expression. Additionally, it has been pleasing and exciting to challenge traditional wardrobe solutions by making it fully movable as well as beautiful and aesthetic to look at.

DESIGNED TO COVER THE NEEDS

Trods garderobens størrelse giver det smalle, pulverlakerede stel et simpelt og minimalistisk udtryk,
som gør møblet ideelt for de, som søger en stilfuld & enkelt garderobe.

The slender powder coated frame makes the wardrobe appear clean and minimalistic despite its size,
which makes the appliance ideal for those who seek a stylish and classy wardrobe.

STAND_ALONE_2016-Nov-04_01-38-25PM-000_CustomizedView5122033471-e1478270583885-500x500

LEAVE YOUR KEYS

Benyt bowlen til at holde styr på din telefon, dine nøgler, solbriller eller andet som skal med ud af døren. Du kan også vælge blot at personliggøre din STAND01 ved at bruge bowlen til din yndlings plante.

Use the bowl to keep track of your phone, your keys, sunglasses or other things you need to grab on your way out the of door. You can also choose to simply personalize your STAND01 using the bowl for your favorite plant.

STAND_ALONE_2016-Nov-04_08-20-52PM-000_CustomizedView5030299869-500x500
STAND_ALONE_2016-Nov-04_09-17-04PM-000_CustomizedView5641784600-500x500

MAGNETISM

Benyt vores magnetiske accessories på STAND01, ved f.eks. at vise dine stilfulde frakker på MAGHANG og hænge din yndlings taske på MAGHOOK.

Use our magnetic accessories on STAND01, for example by showing your trendy coats on MAGHANG and hanging your favorite bag on MAGHOOK.

DIMENSIONS


HEIGHT:       175cm

DEPTH:         50cm

LENGHT:      118cm

STAND_ALONE_2016-Nov-04_02-25-58PM-000_CustomizedView8007211279-e1478271224912-500x500

THANKS

For stopping by, watching my newest product STAND01

Ready for sale on dec. 1.st 2016

Skærmbillede-2016-11-06-kl.-17.09.44-200x100
Updating…
  • Ingen varer i kurven.